Assyriska BK i Göteborg blev klara för division 3 långt innan serien var avgjord. Laget har gjort en fantastisk prestation i år och hade chansen att gå obesegrade genom serien. Tyvärr förlorade laget sin sista match mot serietvåan Velebit på hemmaplan. Men vad gör väl det när man tagit det historiska steget upp till trean för första gången någonsin.

Av tjugotvå matcher har Assyriska BK vunnit tjugo, spelat en oavgjord och en förlust. Ett facit att vara stolt över, oavsett division. På lagets officiella hemsida berättar Afram Chamoun, en av lagets två tränare, i en intervju om några av faktorerna till framgången. Laget har haft en tydlig målsättning och en gemensam strategi för att uppnå det uppsatta målet; att gå upp till division 3. Bland annat berättar Chamoun om förmågan att fokusera både under träning och under match.

Speciellt under matcherna där det var cup-karaktär på varje match i princip. Den höga ambitionen i laget är en annan faktor. Chamoun berättar att ambitionen i laget dessutom utvecklat spelarna på ett mycket positivt sätt. Både spelare som har spelat i laget sen några år, som Nidal Aslan, och yngre förmågor som Gabriel Topuz och Yadid Staifo. Topuz gjorde för övrigt överlägset flest mål i laget.

Därutöver har den höga konkurrensen gjort att kvalitén på träningarna varit väldigt bra. Den konkurrensen skulle ha varit omöjlig utan några av lagets nyförvärv för i år. Genom sin inställning och prestationer har de nya spelarna, Fredrik Grahn och Joakim Forsman bland andra, bidragit stort till framgången.

På frågan om han anser att Assyriska BK redan med dagens trupp skulle klara av division 3 svarar Chamoun så här: – Definitivt! Vi har ett spel, en organisation, spelare och ett tempo som är redo. Sedan är ju frågan vilken målsättning vi har inför nästa år. Skulle målsättningen sättas högt, skulle vi få se över vissa aspekter samt göra vissa förändringar för att nå målen.

Jag vill gratulera Assyriska BK till en fantastisk prestation och önskar laget lycka till i division 3 nästa år. Här nedan presenteras laget som varit med om klubbens hittills största framgång.

Assyriska BK (2008)
Tränare: Afram Chamoun, Aslan Demir  Målvakter: Nidal Aslan, Nicolas Ruiz  Försvarare: Daniel Isik, Fredrik Grahn, Liridon Begolli, Gabriel Asmar, Joakim Forsman, Markus Hannon, Sargon Cicek  Mittfältare: Mustafa Akalan, Filip Söndergaard, Nuri Akyol, Yadid Staifo, Elias Hannon, Dennis Gavrilov, Engin Aslan, Berahman Gholamreza, Naramsin Staifo, Rolando Sosa  Anfallare: Ahron Cicek, Gabriel Topuz, Olof Möller, Figo Condor, Dejan Gavrilov.