Assyriskas arbete med att få ihop ett slagkraftigt Superettan-lag fortsätter. Inför träningsmatchen på lördag mot Enköping, väljer man dessutom att ta in några provspelare. Mest glädjande måste ändå vara att skadebekymren i backlinjen verkar ha minskat.

Efter det något märkliga valet av backlinje i senaste träningsmatchen, förväntar jag mig en något mer ”ordinarie” uppställning imorgon lördag. Förutom att man möter ett på papperet tuffare motstånd, så är Fredrik Samuelsson och Martin Lorentzon tillbaka efter sjukdom. Dessutom har Lamin Conateh börjat delta även i övningar med matchliknande moment.

Inte alls ovanligt för Assyriska florerar flera rykten om spelare med varierande meritlista. Antingen har Silvio Berlusconi köpt Assyriska, eller så är sanningshalten knappt värd att nämna. Däremot har som nämnts ovan två spelare, som inte nämnts tidigare i något sammanhang, deltagit i Assyriskas träningar. Sportkommittén vill inte gå ut med några uppgifter ännu, men jag kan säga att en av spelarna är från Frankrike och att det inte är Gerald Forschelet. Det återstår om någon av dem får visa upp sig på matchen på lördag.

För den som vill frysa ordentligt på lördag kan jag ”rekommendera” träningsmatchen mellan Djurgården och FC Köpenhamn som spelas precis innan Assyriskas match mot Enköping. Assyriskas officiella hemsida hävdar att det blir stjärnspäckat på arenan. Bland andra så nämns Oscar Wendt och Niclas Jensen (?). Kanske är det så att man syftar på allas vår Marcus Allbäck i Köpenhamn? Allbäck och Matthias Jonsson petade ju Zlatan Ibrahimovic en gång i tiden. Bara i Lars Lagerbäcks värld, mina damer och herrar. Enbart det skälet borde vara tillräckligt skäl att INTE gå på den matchen. Sen är det ju det där med att frysa fem timmar i sträck. Jag missar inte Assyriskas match på lördag kl.15.30.