Ett reservbetonat Assyriska blev ikväll utslagna ur Svenska cupen. Trots stort publikstöd föll laget mot Skövde AIK med 2-1. Nu är det fullt fokus på serien som gäller.

Matchen mot Skövde i Svenska cupens tredje omgång lockade många assyrier till Skövde. Av de cirka 1000 åskådarna var ca 400 assyrier. Gräsmattan på Södermalms IP var en ren fröjd i jämförelse med förra omgångens horribla plan i Rydaholm. Frågan var om Assyriska kunde återupprepa segern på naturgräs.

I första halvlek var Skövde mer inspirerat och hade också fler målchanser. Assyriska spelade nonchalant och verkade inte alls vara på tårna. Halvleken slutade därför logiskt med en 1-0 ledning för Skövde. Målet, som kom i 41 minuten, är ett individuellt misstag av Assyriskas mittback Elias Merkes som nickade ner bollen framför fötterna på en framrusande anfallare. Christian Frealdsson tvingades rusa ut och fälla Skövdeanfallaren i straffområdet. Domaren blåste straff, som assyriern Charbel Abraham säkert satte i nätmaskorna.

I halvtid gjorde Lenell ett planerat byte i backlinjen. Zoran Manovic kom in istället för Filip Bergman.  I början på andra halvlek gjorde Assyriska en rejäl uppryckning och började rada upp chanser. Aday Kaplan hade den farligaste när han dundrade in bollen i ribban. Ändå är det Skövde som, helt ologiskt, ökar på ledningen till 2-0 i 75 minuten.

Kort efter 2-0 målet tvingades Assyriskas målvakt, Christian Frealdsson att avbryta matchen på grund av en ryggskada. I det här läget backade Skövde rejält för att försvara sin ledning och Assyriska spelade i princip mot ett mål. Det var bara en tidsfråga innan Assyriska skulle spräcka Skövdes nolla. Assyriska fick också in ett tröstmål i 83 minuten, när Aluspah Brewah fick fritt skottläge efter att bollen återigen träffat ribban.

Sett över 90 minuter var Skövde det bästa laget och är värda avancemanget i cupen. Det är beklagligt att de Assyriskaspelare, som slåss om en plats i startelvan, inte kan göra bättre ifrån sig när de väl får chansen. Nu får Assyriska enbart koncentrera sig på serien istället, vilket kanske är det bästa som kunde hända.

Startelva: Christian Frealdsson (78 Lukic) – Tony Mahr, Filip Bergman (46 Manovic), Elias Merkes, Sargon Simonsson – Gabriel Rhawi,  Gerald Forschelet, Charles Sampson, Aday Kaplan – Malek Wartan (79 Genc),  Aluspah Brewah.
Ersättare: Stojan Lukic, Zoran Manovic, Narsai Shaba, Isa Duman, och Mattias Genc.