Många positiva reaktioner har följt på nyheten om etableringen av en svensk skola i Södertälje med assyrisk inrikting.
– Intresserade bör genast göra en intresseanmälan, meddelar projektledaren Ninos Maraha.

Genom ett samarbete med Assyriska Riksförbundet satsar Aprendere Skolor AB på att starta upp en svensk grundskola i Södertälje med assyrisk inriktning.

Intresset är stort efter brevutskick och information till assyriska hushåll i Södertälje och södra Stockholm. Den tilltänkta skolan som är döpt till Elafskolan kommer att följa den svenska läroplanen. Det som kommer att göra den unik är att eleverna kommer att även få lära sig det assyriska språket och en del assyrisk historia och kultur. Den planerade starten för skolan är år 2014, men då behövs att föräldrar aktivt genomför intresseanmälningar.

– Avgörande för att skolan ska bli verklighet är att vi får in många intresseanmälningar från föräldrar som har barn i grundskoleålder, berättar Ninos Maraha, verksamhetscontroller på Aprendere skolor och projektledare för Elafskolan.

Föräldrar som har barn i grundskoleåldern och som är intresserade uppmanas att skriva ut blanketten nedan, fylla och mejla den till ninos.maraha@aprendereskolor.se eller posta den till Aprendere skolor.  

Aprendere skolor 

Box 474

124 04 Bandhagen