April är här med allt vad det innebär. Knoppar och tussilagon, fågelkvitter och plusgrader, ljus och fägring, fotboll och Assyriska FF. En ny fräsch säsong, full av förväntningar står inför dörren och vi supportrar och eldsjälar står inför svåra kval med vårt hjärta på spel.

Den gångna säsongen är [nästan] glömd och alla är vi fulla av förväntan. En ny vår innebär ju alltid en ny början, ett nytt blad. I vårt första uppslag förklarar Assyriskas nye herre på täppan, Zvezdan Milosevic, sina tankar om hur laget kan ta sig tillbaka till Allsvenskan. Enligt honom är det många bitar som måste falla på plats för att avancemanget skall bli verklighet. Personligen tycker jag att Assyriska aldrig har varit bättre förberett eller haft bättre förutsättningar inför en Superettan säsong.Mycket är nytt för i år; ett nytt tränarpar, tretton nya spelarnamn och en helt ny, toppmodern hemmaarena. Lägg därtill en starkare organisation med fyra nyanställda och Ni förstår vad jag menar. Det enda som talar emot oss är att det kanske är för många nya ansikten och att man därför inte kommer att hinna hitta en slagkraftig startelva med rätt spelsystem som kan nå upp till styrelsens högt uppsatta mål; Allsvenskan. Jag vill inte vara en glädjedödare mer än en verklighetsförankrad realist när jag påminner Er kära läsare att den anrika klubben, våra premiärmotståndare, IFK Norrköping är inne på sitt fjärde försök att ta sig tillbaka till Allsvenskan. Då ska vi också ha i minnet att IFK Norrköping firar 110 år nästa år, har gjort 69 allsvenska säsonger och har en hel stad bakom sig. Det är ingen lätt uppgift med andra ord.

För att vinna måste man ändå tro på det man gör. Både styrelsen och tränarparet har visat genom både ord och handling att man menar allvar med årets satsning, därför finns det ingen ursäkt för oss supportrar att tvivla. För även vi spelar en viktig roll, kanske den viktigaste. Utan vår röst på arenan har laget inget stöd, se till att göra den hörd den 18 april mot laget som är inne på sitt fjärde försök att ta sig tillbaka. Vi syns på arenan!