Assyriska åker till Degerfors ikväll för att möta ett lag som inte förlorat på de tre senaste matcherna. En imponerande bortaseger för Degerfors mot Mjällby och oavgjort mot Landskrona betyder att Assyriska kan få en tuff uppgift. Å andra sidan är Assyriskas form inte sämre direkt med hela sex vinster och tre oavgjorda matcher.

En förlustrad som står på noll betyder oftast att förlusten kommer allt närmare ju fler omgångar som spelas. Trots det är det inte mycket som tyder på att Assyriska kommer att förlora idag. Efter att ha sett alla matcher i år, inklusive träningsmatcherna, missar jag tyvärr kvällens drabbning mot Degerfors. Men jag ser inga problem i horisonten för Assyriska. Möjligen är bänken något tunn fortfarande på grund av skador och landslagsuppdrag. Problemet med anfallare som inte producerar försvann när försäsongen tog slut och allvaret började. Dagens Assyriska är inte längre beroende av en eller två spelare som producerar. Med så mycket kvalité i laget måste det vara en mardröm för motståndarna att få stopp på Assyriska.

När Dinho gjorde fyra mål i en och samma match fick han rätteligen stor uppmärksamhet, vilket gjorde livet enklare för Göran Marklund som inte längre var ”tvungen” att producera varje match. När Michael Borgqvist och Edmond Lutaj dessutom valt att starta med Xhevdet Llumnica, Dinho och Marklund samtidigt blir det svårt för motståndarna att hänga med. Inte att förglömma Dennis Östlundh, Martin Lorentzon, Alex och Eddie Moussa som ökar det offensiva trycket på motståndarna.

Var ska motståndarna koncentrera sin defensiv? Om Degerfors gör som Åtvidaberg senast och försöker stänga ytorna för Dinho banar det väg för Llumnica eller firma Marklund-Östlundh som hittar varandra allt mer. Llumnica som återfått självförtroendet har faktiskt varit skillnaden de senaste två matcherna. Fem mål och två assist på tre matcher talar sitt tydliga språk.

Försvaret, som ofta får oförtjänt kritik, har gjort det bra än så länge med näst minst insläppta mål. Vi har ett ”spelande” försvar som är väl viktigt som ett som bara tjongar iväg bollarna. Dessutom är det svårare för motståndarna att göra mål så länge vi har spelare som kan leverera bollar inom laget till rätt adress.

Om Assyriska gör det defensiva jobbet över hela plan som man gjort hittills åker man hem med tre poäng. Och jag kan inte riktigt se hur alla ovannämnda spelare skall gå mållösa från plan. Minst en pinne idag.

Assyriska åker till Degerfors med en trupp som saknar flera spelare på landslagsuppdrag. Elias Merkes, Aziz Corr-Nyang och Lamin Conateh spelar VM-kval för Syrien och Gambia. Merkes spelade för övrigt hela matchen i returmötet mot Kuwait som Syrien förlorade med 4-2. Corr-Nyang spelade för Gambia i mötet mot Senegal som slutade 0-0. Conateh var utanför Gambias trupp.

Målvakt: Rytterbro
Försvarare: Lorentzon, Bergman, Samuelsson, Alex
Mittfältare: Moussa, Östlundh, Toompuu, Marklund
Anfallare: Dinho, Llumnica
Avbytare: Kristoffer Hedlund, Sargon Simonsson,
Narsai Shaba, Mattias Genc, Tony Mahr

Det ger Assyriska fortfarande en mycket stark starelva, med en något svagare bänk. Assyriska får hoppas på en skadefri afton.

Här är betygsättningen från matchen mot Åtvidaberg.
(Artikeln försvann tyvärr någonstans i ett tekniskt svart hål)

Xhevdet Llumnica
Martin Lorentzon
Dennis Östlundh