Vi går mot mörkare tider i flera bemärkelser. För flera betyder mörkret att gå mot vintern och så småningom julen och att spendera tid med ens nära och kära. Vi lever i ett land där vi kan utöva vår tro i frihet, klä oss efter väder, äta för dagen och lämna våra hus utan oro för att det kommer stå i ruiner någon timme senare. Som kristna i Sverige har vi det bra.

För de kristna i Irak, däremot, betyder den här tiden en flykt från sina hem undan bödeln som vill kidnappa, utpressa och mörda utan nåd. För dessa är mörker just mörker. Många vågar inte bära sina kors eller visa att de är kristna. För flera finns det inte ens i tanken att julen med sitt budskap av glädje är på väg. Man ser inte ljuset.

Sådan är situationen för många, men Du kan göra mycket för att tillvaron skall bli lite bättre. Mediciner, mat, hygienartiklar kan tacksamt hitta hem till dessa och återigen tänds strimman av hopp om att de inte är övergivna. En familj som du hjälper vet att den är lyckligt lottad så olikt många andra familjer där rån, våldtäkter och mord har drabbat dem. I tider som dessa delar alla med sig och man försöker dela filt och den lilla bit mat man har med sin nästa.

Med de insamlade medlen har vi tidigare bedrivit framgångsrik och uppskattat verksamhet i Irak. Nu har vi beslutat att skicka 30 000 kr till behövande familjer och individer i Mosul med omnejd, 40 000 kr till Caritas Istanbul för ungdomsverksamhet för irakiska flyktingar och 30 000 kr till irakiska flyktingar i Qamishli.

Din gåva är viktig och vi på samordningskommittén får in exempel på tragiska familjers och enskilda individers öden dagligen och i den andra änden, lyckligtvis, familjer som Din som vill hjälpa till. De behövande är dock fler och Vi behöver din hjälp för att kunna hjälpa till. Fler likasinnade som vill göra gott för en medmänniska. Fler som med sin hjälp kan lägga en filt på ett par kalla nakna barnsben. Fler som skyddar mödrar från att skiljas från sina män i jakten på arbete som inte finns. Fler som vill stödja den kristen i Irak som måste gömma sin tro för att vinna en dag till i livet.

Samordningskommittén är oerhört tacksamma för Din hjälp och din tillit till att Vi tillsammans ska göra gott där det goda inte finns.

Vi önskar Dig och Din familj en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Samordningsgruppen för assyriska/syrianska/kaldeiska flyktingar i Irak
Assyriska Demokratiska Organisationen, ADO
Assyriska Riksförbundet i Sverige, ARS
Assyriska Hjälpfonden
Caritas Orientaliska Förening

Ditt bidrag kan sättas på Pg: 24 95 78-6