3108 personer slöt upp för att se Assyriska FF spela sin sista hemmamatch i serien. Formstarka AFF spelade ut gästande Landskrona BoIS och tog med resultatet 4-1 ytterliggare ett steg närmare kval till Allsvenskan.

Matchen är inte många minuter gammal när bortalaget inleder målskyttet. Sedan vänder det ordentligt. AFF, ivrigt påhejade av för dagen oerhört talrika och nonstopsjungande Zelge Fans, dominerar matchbilden fullständigt och pressar bortalaget något oerhört.  

Målchanserna avlöser varandra och när Eddie Moussa i den 18:e matchminuten rushar med bollen mot BoIS-målet för att tvärt stanna upp i straffområdet springer BoIS försvararna bort sig till Södra läktaren. På Moussas inlägg placerar omarkerade Göran Marklund enkelt in det första målet för AFF.

Vid det läget står vi på oavgjort resultat. En dag som denna, när så mycket står på spel, kräver mer än oavgjort. Sponsorerna som bjudit på entréavgifterna kräver mer. Publiken kräver mer. Och AFF levererar.

Det dröjer inte länge innan ”Ashur” Marklund fortsätter målskyttet genom att utnyttja en försvararmiss och lobba över chanslöse BoIS-målvakten Selimovic. På en djupledsboll springer Eddie Moussa, för övrigt välförtjänt korad till matchen lirare, enkelt förbi BoIS försvaret och placerar läckert bollen bakom målvakten och i nät. Dennis Östlundh avslutar målfesten med ett kanonskott som borrar sig in i BoIS-målet och fastställer slutresultatet 4-1.   

Det händer att matchreportage koncentreras till mål och målgörare. Det ska dock sägas här att AFF som helhet under matchen gör en enorm insats och visar att de är beredda att kriga för en kvalplats till Allsvenskan. Det är inte för inte som hela laget får stående ovationer när de kliver av planen.

I dagsläget ligger AFF på kvalplats med möjlighet att spela sig in i allsvenskan. Vägen till kvalet går via nästa veckas match mot Jönköpings Södra. Proppa bilar, bussar och tåg för det är i Jönköping det händer. Oavgjort är det som krävs för kvalspel men AFF kommer att gå för seger.