I bildandet av det nya Irak har den nya konstitutionen varit en central plattform för att bygga upp ett nytt och demokratiskt samhälle. Till följd av att assyrier/syrianer inte driver en egen milis har de styrande – i vanlig ordning – ignorerat denna kristna minoritet.

De styrande grupperna i Irak förtrycker assyrier/syrianer, och vill överhuvudtaget inte ens kännas vid folkets existens. De gör allt som står i deras makt för att fördriva assyrier/syrianer, som idag är en liten minoritet i sitt eget land.

Det finns dock en del personer och grupper som försöker ändra på detta. Lobbyn som bedrivs på olika platser i världen, såsom i Japan, Belgien, Sverige, USA och Kanada måste fortsätta med full kraft. I annat fall kommer assyrier/syrianer, som är Iraks ursprungsbefolkning, att utplånas.

Klicka här för att se Michael Youash intervjuas i en av USA:s största nyhetskanaler CWN-News. Michael Youash arbetar som lobbyist i Washington DC. Hans lobbygrupp Iraq Sustainable Democarcy Projects – ISDP – främsta mål är att upprätta en autonomi för assyrier/syrianer i Ninveh-området i norra Irak.