Idag, strax före klockan tolv på dagen, greps en 42-årig man i Göteborg. Mannen är misstänkt för mordet på universitetslektorn Fuat Deniz i Örebro i december. Mannen, som är svensk medborgare, har enligt ett pressmeddelande gjort vissa medgivanden.

I nuläget avslöjar polisen inga uppgifter om eventuellt motiv till mordet.

– Vi håller en presskonferens i morgon klockan 10. Innan dess släpper vi ingen ytterligare information, säger Lotta Lindblad vid Örebropolisen.

Då mannen, i de första förhören gjort vissa medgivanden, är han nu på sannolika skäl misstänkt för mordet på Fuat Deniz. Misstanken uppstod efter förhör under förundersökningen, vilka uppgifter det handlar om vill polisen inte kommentera.
För SvD.se bekräftar Malin Sahlström, t f informationschef på polisen i Västra Götaland, att gripandet var ett samarbete mellan Rikskriminalpolisen och Örebropolisen. I övrigt hänvisar hon till polisen i Örebro.

Enligt pressmeddelandet är mannen svensk medborgare, hemmahörande i Göteborg och inte känd av polisen sedan tidigare.

En presskonferens kommer att hållas på polishuset i Örebro den 17 januari kl. 10.00. Ingen närmare information kommer att lämnas utöver vad som sagts här. Vid presskonferensen finns det möjligheter att intervjua vice chefsåklagare Christian Angneklev, Riksmordkommissionens Dag Andersson samt polisens spaningsledare Per-Jan Ericsson.