Assyriska åkte ner till Ängelholm redan på lördagskvällen för att hinna förbereda sig optimalt dagens match. Planeringen skiljer sig något från tidigare matcher då man åkt samma dag. Förhoppningsvis visar det sig även på planen då Assyriska gjort några svaga resultat borta på naturgräs.

Förutom borta mot Enköping där Assyriska vann med hela 5-2 har spelet varit något svagare av förståeliga skäl. Visserligen vann Assyriska även mot Väsby borta, men det var först efter en rejäl kraftansamling i andra halvlek. Laget vände ett 0-1 underläge i halvtid, då Assyriska visade sina sämsta fyrtiofem minuter för året hittills, till 2-1.

Efter Väsby stod Jönköping för motståndet i en ganska trist tillställning. Då blev det inga mål trots att Assyriska var det något bättre laget. En match där Assyriska blev sämre efter att Jönköping fått en man utvisad. Bortamatchen mot Örgryte räknar jag inte med då den också spelades på konstgräs.

Sedan har vi två riktiga bottennapp på naturgräs. I Degerfors snodde Assyriska poängen på övertid och där till och med Borken kallade lagets insats för medioker. I senaste bortamatchen, mot Falkenberg, kom också första bortaförlusten efter mycket omständigt anfallsspel. Falkenberg lyckades med sin gnetfotboll och vann med 2-0.

Bortastatistiken är ändå helt okej poängmässigt, även om själva spelet lämnar lite att önska. Kanske är det de långa bussresorna som tar musten ur spelarna? Resan till Göteborg gjordes med X2000 och resultatet var ju hela 4-0 till Assyriska, men det var som sagt på konstgräs.
Men det känns som om lagledningen gjort det de kan för att laget skall förbereda sig på bästa sätt. Nu är det upp till spelarna själva att göra det dom kan bäst.

Aziz Corr-Nyang hade hunnit träna nästan en vecka och var troligen tänkt att åka med till  Ängelholm. ”Azizou” har under den korta tiden hunnit bjuda på inspirerande spel både under träning och under U-21 matchen, där han skojade friskt med motspelarna. Tyvärr har inte han kunnat närvara på varken fredagens eller lördagens träning på grund av sjukdom och följer därför inte med ner till Ängelholm.

Preliminär startelva:
Jon Rytterbro – Martin Lorentzon, Flip Bergman, Lamin Conateh, Alex – Eddie Moussa, Dennis Östlundh, Andi Toompuu, Martin Åslund – Göran Marklund, Dinho. Avbytare: Mattias Genc, Elias Merkes, Sargon Simonsson, Narsai Shaba, Kristoffer Hedlund.