Assyriska Riksförbundet har fattat beslut om en manifestation och en akut insamling till stöd för assyrierna i Irak.

Assyriska Riksförbundet har fattat beslut om att hålla en manifestation på söndag 22 juni i Södertälje för att fortsätta uppmärksamma Sverige och omvärlden på assyriernas situation. Detaljerad information om manifestationen läggs upp på hujada.com under kommande dagar. 

Förbundsstyrelsen har även beslutat om en blixtinsamling av donationer som ska gå till förnödenheter till de hundratals assyriska familjer som flytt de senaste dygnen.

– Svensk-assyrierna måste omsätta sin frustration till konkret handling. Det finns mycket vi kan göra här från Sverige för att stötta och hjälpa. Assyrierna vi talar med på Nineveslätten är fast beslutna att stanna kvar och de räknar med vårt stöd, säger förbundsordföranden Afram Yakoub.

Insamlingen av donationer inleds idag fredag och kommer att pågå till den 15:e juli. Information om var man skickar sina donationer finns längst ner i artikeln. Alla donationer skickas oavkortat till biståndsorganisationen Assyrian Aid Society i Irak som har redan börjat dela ut förnödenheter till flera hundra familjer. 

Personer som vill hjälpa till med insamlingen ska kontakta Riksförbundet omgående på kansli@assyriskariksforbundet.se. Det behövs minst två personer i varje stad eller område.

Personer som vill vara funktionärer under manifestationen på söndag den 22:a juni ombeds också ta kontakt med förbundskansliet.

Dontioner sätts in pa bankgiro 5353-5266. Märk din insättning Nineve