På torsdag kan Sverige rösta för ett erkännande av folkmordet Seyfo. Ett upprop som startadesför knappt två veckor sedan har redan skrivits på av tusentals assyrier och armenier.

Torsdagen den 11 mars kan bli historisk för assyrier, armenier och faktiskt också svenskar. Det är då Seyfo kommer att debatteras i riksdagen. Det är visserlilgen inte första gången, men hoppet om ett erkännnande har aldrig varit så stort.

I november förra året erkände för första gången Socialdemokraterna Seyfo, vilket bör ge en klar majoritet vid en omröstning. Det som gör frågan oklar är att Kristdemokraterna, Folkpartiet och Centern, som tidigare talat sig varma för ett erkännande, binds nu av en uppgörelse med Moderaterna att rösta ner motionen.

Ändå kan det räcka med ett tiotal rakryggade allianspolitiker för att sanningen ska segra. Men folket kan också påverka genom att skicka sin röst genom följande upprop:

Besök http://www.folkmordet1915.se/aktuellt_aktioner.html och skicka din röst. Det har tusentals assyrier, armenier och pontiska greker redan gjort. Se till att vara med om ett historiskt beslut.