Assyriska inkasserade sin femte förlust i sista matchen innan träningslägret. Ett teknisk Vasalund besegrade Assyriska med 1-0. Det var tredje gången på försäsongen som Assyriska gick mållöst av planen. Hade det varit mitt under säsongen hade huvuden börjat rulla redan, och panikvärvningarna stått inför dörren. Tur då att det finns några veckor kvar till att finslipa formen. Kanske kan Assyriska få ihop sista pusselbiten under träningslägret i Turkiet.

Man börjar känna sig som en gammal repad grammofonskiva som hakat upp sig, men det var alltså samma visa igen. Skador och sjukdomar hade återigen tvingat fram en b-betonad startelva. Själv tog man någon timmes extra ledigt från jobbet för att hinna med en träningsmatch med sitt favoritlag. Dessutom var det så kallt att om mars-månad var en person på ett företag skulle han bli befordrad till januari-månad.

Där satt vi och frös och tittade på ett knippe förväntade a-lags spelare som till synes inte ville spela, och en drös juniorer som gjorde sitt bästa för att övertyga sina tränare och en minst sagt luttrad publik. Sen fanns förstås också Andi Toompuu och Martin Lorentzon som inte har en annan inställning än 100 procent. En något övertänd Dennis Östlundh försökte lugna ner det stundtals fula spelet, men en rabiat domare ville tydligen spela huvudrollen och visade ut lagkaptenen. En ganska jämn första halvlek slutade mållöst.

I andra halvleken fick ännu fler juniorer chansen. De enda spelare med någon chans till a-lags spel i år var nu backlinjen som bestod av Fredrik Samuelsson, Lamin Conateh, Elias Merkes och Tony Mahr. Dessutom var Toompuu kvar i mitten för att försöka få någon stabilitet i spelet. Det var det enda det ”unga gardet” saknade. Förutom att man åkte på ett baklänges mål efter slarvigt uppspel, stod laget upp bra mot hemmalaget. Tyvärr lyste orutinen igenom och ingen riktig struktur i spelet fanns att hitta. Anfallsspelet, som var i det närmaste obefintligt i första halvleken, blev dock något bättre i andra då fler spelare deltog i anfallen. Närmast kom Gabriel Awrohum med ett skott från distans strax utanför stolpkrysset. Kanske man inte ska klaga så mycket på de vikarierande anfallarna. Två juniorer varav den ena, Nahir Besara, egentligen är innermittfältare.

Efter en femte förlust kanske man skulle kalla på brandkåren? Men det är väl det här som träningsmatcher är till för antar jag. Att ett lag provar olika spelare och inte bry sig så mycket om resultaten. Jag har dock aldrig gillat att man provar många spelare samtidigt. Att inte bry sig om resultaten håller jag till stor del med om, men inte att spela matcher med tre fjärdedelar av tilltänkta startelvan på läktaren. Hellre ger jag EN spelare i taget chansen att visa upp sig, och det på sin naturliga position. Då ser man verkligen om en spelare håller eller inte. Det kallar jag en ärlig chans. Den stora frågan är om tränarparet verkligen får ut något av sådana matcher.

I skrivande stund är det inte många timmar till att flygplanet med Assyriska lyfter till Medelhavet. Pierre Bengtsson är den enda som stannar hemma för att rehabträna med specialister. Rykten säger att den omtalade brassen skall vara med på lägret och att Gerald Forschelet kan vara på väg tillbaka till Assyriska igen.