Dawronoye-sektens kräftgång fortsätter i takt med att fler får upp ögonen för dess tvivelaktiga agerande. Nu senast har sekten portats från Turabdin föreningen i Mjölby.

Källor i Mjölby har uppgett för Hujådå att den lokala föreningen i staden, Turabdins Kulturförening, har valt att porta företrädare för dawronoye från att utnyttja föreningen för insamlingar eller andra aktiviteter framöver.

Turabdins kulturförening i Mjölby är inte medlem i någon riksorganisation men har ändå valt att porta den ökända sekten som anklagas för en rad lögner och manipulationer.

Dawronoye-sekten upplevde en guldålder under 90-talet men har därefter försvagats kraftigt till följd av en rad avslöjanden om dess metoder och manipulativa sätt.

En avhoppare i Tyskland har avslöjat hur sekten utbyttjade dess medlemmar och drog in enorma summor på insamlingar bland assyrier i Europa med samma metoder som dess moderorganisation PKK.

Sektens främsta företrädare i Sverige, socialdemokraten Metin Rhawi, har gett upp försök att samla in pengar i städer som Göteborg då assyrierna helt har slutat att stödja gruppen.

I ett desperat försök att återvinna terräng bland svensk-assyrier försöker sekten utnyttja Seyfofrågan för att ge sken av seriositet. Genom en rad föreläsningar under rubriken ”Seyfofrågan” försöker sekten vinna sympatier. Föreläsningarna handlar i själva verket om att propagera för PKK:s projekt i syriska Assyrien.

Dawronoye-sekten går under en rad officiella organisatonsnamn i syfte att förvirra. Organisationen använder sig av beteckningen ESU, MUB, SUP och en rad andra organisationsnamn och symboler. Dess främsta propagandaverktyg är tv-kanalen Suroyo-TV som sänder från Södertälje.