Den assyriska världsartisten Habib Mousa har släppt det efterlängtade samlingsalbumet “50 Years with Habib Mousa”. På albumet finns hans många välkända klassiker, bl.a. låten “O Habibo”

Vi hörde honom sist 2001 när han släppte albumet “Urhoy” och fortfarande spelas hans musik i assyriska hem världen över. Hans starka texter och kraftfulla röst som berör på djupet hos både gamla och nya lyssnare har tagit honom runt världen. Mousa har på senare år bl.a. spelats i Sveriges Radio och framträtt i Sveriges Television, assyriska fester och festivaler runtom i världen.

Ett par år tillbaka började processen med digitaliseringen av Mousas musik. Ett urval av hans egna och lyssnarnas favoriter resulterade i en samling av 13 spår som restaurerats och re-mastrats i Stockholm. Att Habib Mousas musik finns på alla digitala streaming plattformar var inget mer än en självklarhet och väldigt efterlängtat. Nu kan musiken fortsätta att berika och inspirera som den tidigare inspirerat många assyriska musiker och artister. 
“50 Years with Habib Mousa”- albumet får en att känna sig varm och nostalgisk och förenar återigen människor över hela världen.

“50 Years with Habib Mousa” Track Listing:

 1. Aynothekh Nahrin
 2. Daworo
 3. O Habibo
 4. Hawli Idakh
 5. Kukwo D Safro
 6. Shamo Mar
 7. Klilo
 8. Lo Tehfokh
 9. Maleyo A Maggzune
 10. Rghush Men Shantho
 11. Shlome Shlome
 12. Ninwe
 13. Yelta Men Dimmy

Finns bland annat på Spotify och Apple music.