En nostalgitripp med klassiska sånger och hemlagade maträtter. Det står på schemat när Assyrien Kulturcenter i Botkyrka (AKC) bjuder in på lördag för att samtidigt visa upp sina nyrenoverade lokaler.

– Det här blir vår första riktiga fest i våra renoverade lokaler och därför vill vi dra på stort med att bjuda in och hylla vår stora sångare Habib Mousa, säger George Baryawno, kanslichef på AKC.

Han berättar att arbetet med föreningslokalerna både har tagit tid och gjort ett tydligt hål i föreningskassan. Men resultatet är han stolt över.

– Nu har vi betydligt större lokaler, en ny bar och ett nytt kök – och det mesta har vi gjort i samråd med våra ungdomar. De har fått tycka till så att lokalerna tilltalar dem. Vi har även projektorer och en stor TV så att vi kan visa fotbollsmatcher.

Vad kommer Habib Mousa att bjuda på för musik under kvällen?

– Det blir mest klassiska sånger. En kulturafton med en härlig nostalgitripp helt enkelt.

Men har inte folk tröttnat på att lyssna på samma låtar?

– Det tror jag absolut inte. Habib Mousas musik är som vin, ju äldre den blir desto bättre blir den. Man kan aldrig tröttna på låtar som Kukwo d safro, Shamo mar, tvärtom så får man en härlig känsla varje gång.

– Vi har redan sålt 70 biljetter av totalt 100 så det är ett tecken på att folk vill lyssna på honom.

Blir det fler kvällar med andra sångare?

– Våra ungdomar har framfört önskemål om att ha en samkväll i månaden med musik och dans. Men vi har inte råd att anlita sångare varje gång utan då blir det DJ. Vår inspiration är Zelge-fans julbord i december som var väldigt uppskattat.

Linda Asmar