Flera tidigare medarbetare i ANB-SAT har valt att starta en ny assyrisk webb-kanal.

Den nya webb-baserade tv-kanalen heter Assyrian Global Network med akronymen AGN TV. Den existerar i nuläget som en hemsida med en test-livestream och officiella konton i sociala medier. Ännu har inga egna program sänts utan kanalen sänder olika musikklipp och arkivmaterial i väntan på att komma igång med egna program. Det är i nuläget oklart om AGN TV kommer att även sända via satellit.

Den nya tv-satsningen blev verklighet efter att majoriteten av medarbetarna i ANB-SAT tog offentligt avstånd från grundaren av kanalen Ninos Ternian efter att denne uttalat sig på ett sätt som många upplevt som kränkande mot kristendomen i ett av sina program. Den frispråkige Ternian är en framgångsrik egenföretagare i Kalifornien som har haft offentliga gräl med flera assyriska biskopar. En biskop blev heligt förbannad på den assyriske mediegrundaren till den grad att han uppmanade till bojkott mot ANB-SAT. Enligt uppgifter till huyada.com hade medarbetarna i ANB-SAT haft flera samtal med grundaren Ternian innan de till slut kände sig tvungna att bryta upp från ANB-SAT.

I ett skriftligt meddelande på den nya kanalens Facebook-sida är man tydlig med att AGN TV vill vara en positiv och samlande kraft bland assyrier världen över. Det är en indirekt signal om att personerna bakom AGN TV inte vill uppröra det religiösa etablissemanget såsom ANB SAT har gjort.

Det finns inga uppgifter om hur den nya kanalen ska finansiera sin verksamhet. På hemsidan finns donationsknapp för den som vill stödja den nya satsningen vilket tyder på att personerna bakom satsningen vill förlita sig på folkets stöd.