Återigen äntrar Syriac Music-kören scenen och ger sin underbara publik en ny chans att lyssna till härligt nostalgiska musikupplevelser. Denna gång kommer Syriacmusic-kören tillsammans med solisterna Ninib Lahdo, Foud Spir och Pascal Touma att hylla kompositören Joseph Malki.

Malfono Joseph Malki föddes i Qamishli och hans karriär som professionell musiker banade iväg när han 1968 spelade orientaliskt dragspel med Damaskus Radioorkester. 1965 tonsatte han den första sången med syriska som talspråk ”Rhimto dbleb warde mzabno” i Qamishli, följd av ”T’het Lamfido” och ”Grishla idi” 1969.

– Malfono Josephs samverkan inom folkmusiken har fortsatt oavbrutet sedan dess och fram till idag. Av denna anledning vill vi i Syriac Music hylla honom och framföra en livekonsert, berättar körledaren Issa Habil. 

Assyrisk musik har flertusenårig historia och varit ett av grundelementen för utvecklingen av den folkmusik som lever än i dag i Mellanöstern.

Personerna bakom kören har också skapat webbplatsen Syriacmusic.com, som har ambitionen att bevara och föra vidare dess anrika traditioner. Webbplatsen vill ge sina besökare möjligheten att botanisera dig i den assyriska folk- och kyrkomusikens underbara värld.

Förhoppning är att ge besökaren ett variationsrikt utbud av texter, lyrik och toner. Man ska finna glädje i dess innehåll, som kommer hålla alla musikintresserade uppdaterade med det senaste inom assyrisk musik.

Nu på söndag håller Syriac Music-kören en konsert i Södertälje, en konsert som kommer att ackompanjeras av en orientalisk orkester.

Konserten i Södertälje
Datum: Söndag den 29 november 
Tid: 17:00
Plats: Estrad – Folkets hus i Södertälje

För biljetter:
– Abraham 0730-825 499 
– E-post: ticket@syriacmusic.com
– Pris: 150 SEK (förköp)
– Pris: 200 SEK (entré)

[senast uppdaterad 091126]