När rösterna för det irakiska parlamentsvalet räknats står det klart vilka två assyriska partier som får representera det assyriska folket.

Al-Rafidain-listan, som stöds av Zowaa, fick 28095 röster och med detta tre platser I parlamentet. Det två resterande, av totalt fem som är vikta för det assyriska folket, gick till Chaldean Syriac Assyrian People’s Council. Partiet fick 21882 röster. 

De tre peroner som valdes in från Al-Rafidain/Zowaa är Youndam Yousip Kanna, Emad Youkhana Yagu och Basima Yousef Boutros. De två ledamöterna som valts in från CSAPC är Khales Esho Istaifo Youhanna och Louis Garo Bandar Mansour. 

Båda de assyriska listorna som valdes in menar att alla tre benämningar som används representerar ett och samma folk. Att rösterna fördelade sig till just dessa listor och förhållandevis jämt dem emellan visar att assyrierna i Irak inte vill se en splittring av folket.

Hujada.com önskar de assyriska parlamentsledamöterna i Irak all lycka i sina politiska uppdrag och hoppas på ett gott samarbete dem emellan.

Artikeln uppdaterades 2010-03-30