Flera individer bröt sig in i Mesopotamien Kulturcenter i Linköping under söndagen. Författaren Fehmi Bargello hotar med att ”blodet ska flyta”.

Situationen i Mesopotamien Kulturcenter i Linköping, som Hujådå har uppmärksammat tidigare, har tagit en ny utveckling. Under söndagen den 16 augusti tog sig flera personer in på föreningens tomt efter att ha brutit upp låset till grinden.

På bilderna från övervakningskameran syns bland annat författaren och tidigare nämndemannen Fehmi Bargello som går i täten för gruppen som bröt sig in. Handlingen i söndags kommer efter att Bargello de senaste veckorna har ringt till flera individer runtom i landet och bland annat hotat med att ”blodet ska flyta”. Enligt flera insatta personer är Fehmi Bargello personen som driver på händelserna i Linköping.

Fehmi Bargello hotar med ett blodbad i Linköping.

Situationen grundar sig på att en assyrisk-ortodox församling som under många år har fått hyra en del av fastigheten för gudstjänster nu hävdar att man är delägare i fastigheten. Församlingens ledning har inte kunnat presentera några bevis för sina påståenden och vägrar samtidigt att driva frågan i domstol, utan ägnar sig istället åt att trakassera föreningen och dess ledning. Inbrottet under söndagen är den senaste i en serie av trakasserier som kyrkogruppen har gjort sig skyldiga till.

Personerna som bröt sig in på föreningens område, varav ingen är medlem i föreningen, riskerar nu att dömas för olaga intrång och förstörelse av egendom.