Kära medlemmar och lokalföreningar inom den assyriska rörelsen,

Vi skriver till er med ett viktigt budskap om försoning, gemenskap och framtidstro. Under de senaste åren har många inom vår gemenskap – både enskilda personer och föreningar – känt sig orättvist behandlade. Det har funnits svårigheter och oenigheter, och beslut har fattats som påverkat vår sammanhållning på ett negativt sätt. Grundläggande stadgar har ändrats, och detta har gett tidigare styrelser mandat att utesluta personer och föreningar, vilket har lett till att flera läger bildats och stämningen försämrats inom rörelsen. Vi förstår den smärta och frustration som detta har orsakat.

De senaste åren har styrelsen för ARS arbetat intensivt för att återuppbygga gemenskapen. Vi har återställt flera av de förändringar som genomfördes tidigare och arbetat för att föra samman alla parter igen. Vi strävar efter enighet och samarbete, och vi vill skapa en framtid där alla känner sig välkomna och respekterade.

Å styrelsens vägnar vill vi därför be om ursäkt för de misstag som begåtts, även om dessa inte skedde under vårt ledarskap. Vi bär inte själva ansvaret för de beslut som togs, men vi vill ändå uttrycka vår djupa beklagan för den splittring som uppstod. Samtidigt uppmanar vi till att vi alla blickar framåt. Det är avgörande att vi inte fastnar i det förflutna eller river upp gamla sår. Vårt gemensamma ansvar är att lära oss av det som varit, men också att fokusera på nuet och framtiden.

Låt oss arbeta tillsammans med en framåtblickande anda, där vi stärker samarbetet mellan våra lokalföreningar och förbättrar relationerna. Vi gör detta för våra barn, för kommande generationer, och för att den assyriska rörelsen ska fortsätta vara stark och inkluderande.

Vi vill än en gång tacka er alla för ert engagemang och ert arbete för vår gemensamma sak. Tillsammans kan vi skapa en enad och stark framtid för Assyriska Riksförbundet och hela den assyriska gemenskapen i Sverige.