Insändare
Vi tar emot insändare i form av debattartikel eller krönika. Redaktionsansvarig gör alltid en bedömning av insänd text. För att vi ska publicera åsiktstext får den inte ha publicerats tidigare någon annanstans. vi publicerar inte texter som har lagts ut på sociala medier eller mejlats ut i nyhetsbrev. Texten måste vara relevant för Huyadas målgrupp och inte innehålla något som kan vara hets mot folkgrupp eller förtal. Vi publicerar välformulerade åsiktstexter som lyfter en intressant frågeställning, tillför ny kunskap i ett ämne eller som ifrågasätter ett fenomen.

Praktik
Om du är gymnasiestudent med inriktning mot media eller studerar journalistik vid högskola är du välkommen att söka praktikplats hos oss.

Volontär
Gillar du att arbeta med nyheter, text och bild? Vill du bidra på ideell basis till att skapa en grym och unik tidning för en unik målgrupp? Då är du välkommen att volontärarbeta på tidningen Huyada. Som volontär kan du hjälpa till med egna texter, korrekturläsning, fotografering, eller publicering av färdiga texter med mera.