Efter Assyriskas formsvacka har det gnällts extra mycket på de val som bland annat sportkommittén har gjort. Men vem eller vilka står bakom besluten egentligen. Zacay Youhanoun tycker att styrelsens, eller sportkommitténs beslut bör bli offentliga så att man lättare kan bestämma vem eller vilka som är värda att väljas om i kommande val.

När det går dåligt i ett fotbollslag som Assyriska betyder det ofta också att gnället ökar i kvadrat. Styrelse, sportkommitté, tränare och spelare får veta att de lever. Ledare kritiseras för att de är pizzabagare eller caféägare, men vad säger att en läkare eller någon annan med ”finare” yrke förstår sig mer på fotboll än enkla arbetare, de var ju dessa som en gång i tiden startade klubben? Och måste man inte veta vem eller vilka man ska kritisera innan man öppnar käften?

Problemet är att supportrarna sällan får veta någonting konkret. De får istället förlita sig på teorier och konspirationer som ständigt florerar och som sprids snabbare än svininfluensan. Men är det rätt? Ska man inte få reda på om Aziz Corr-Nyang verkligen var ett ”problembarn”, eller om han sällan var på träningarna, eller om det var att han helt enkelt inte platsade? I Sundsvall går det ju ganska bra uppenbarligen.

Vissa beslut är svåra att förstå och på forumen snackas det varmt om hur man kunde tacka nej till Andreas Haddad när man knappt har en forward tillgänglig? Vems beslut var det egentligen? Om sådana beslut var offentliga tror jag att medlemmar enklare skulle kunna bestämma vilka som man vill ha kvar i styrande positioner och vilka man inte vill ska närma sig det lag som finns närmast hjärtat.

Dessutom skulle det framförallt sätta stopp för onödig ryktesspridning och därmed också sätta stopp för intrigmakare som kanske har andra agendor än lagets bästa. Men vad vet jag, jag är ju bara en supporter som du själv.