Assyriska tog emot Jönköping i Superettans fjortonde omgång och hade chansen att gå upp på andra plats med en match mindre spelad. Istället inkasserade laget sin fjärde förlust.

Assyriska fick göra några ändringar i sista stund på grund av sjukdom på Nahir Besara och en liten meniskskada på Martin Lorentzon. Istället fick Fredrik Samuelsson och nye Kristoffer Näfver hoppa in.

Näfver missade en straff vid ställningen 0-0 i den femtioförsta minuten. Jönköping tog ledningen genom Tommy Thelin i den sextiofjärde minuten. Assyriska kunde trots underläge inte sätta någon riktig press på Jönköping. Närmast att kvittera var pigge inhopparen Narsai Shaba, som med ett distansskott tvingade motståndarmålvakten till en bra räddning.

Bäst i Assyriska var Petter Furuseth, men han fick alldeles för lite hjälp på plan. Även Lamin Conateh var bra, om man bortser från några oprovocerade misstag. I överlag ett tafatt Assyriska som kanske inte förtjänade att förlora, men som definitivt inte förtjänade att vinna.