Assyriskas sökande efter en yttermittfältare ledde inte så långt bort från Södertälje. Precis som förra året under sommarvilan, väljer Assyriska att förstärka vänsterkanten genom att låna Stefan Batan från Djurgården. Den här gången får Batan vara med redan från början av resan.

Djurgården och Assyriska har kommit överens om en utlåning av Stefan Batan som gäller säsongen ut. Då 2009 är sista året som Batan har kontrakt med djurgården betyder det att han spelat sin sista match i Djurgårdströjan. För Assyriska betyder det att jakten efter en yttermittfältare är avslutad.

En nöjd Stefan Batan utrycker sig så här på assyriska.se:

-Det känns jättekul att vara tillbaka, jag hade andra alternativ men följde mitt hjärta. Jag fick ett lyft i Assyriska förra året och hoppas det fortsätter i år. Ambitionen är att få tillbaka självförtroendet och sedan förhoppningsvis gå vidare i karriären. Jag ser verkligen fram emot att spela i Assyriska och hoppas att vi får lika stort publikstöd som förra säsongen. Jag hoppas vi kan gå hela vägen i år, jag tycket vi har ett kanonlag.

Med Batan i laget stärker Assyriska sin vänsterkant rejält. Stefan Batan har sedan tidigare visat att han även behärskar den defensiva biten lika bra som den offensiva. Det lugnar mig lite eftersom den nya brassen, Daniel Dos Santos, inte imponerat alls.

Dos Santos har egentligen spelat alldeles för lite för att bedömas ordentligt, men det var faktiskt sagt att han skulle vara ”bättre än Alex”. Om det är att han är otränad eller om det är det kalla vintervädret låter jag vara osagt, men just nu är han mil ifrån att vara i närheten av Alex.

Möjligen har jag för kort tålamod med Dos Santos, men motståndet i senaste matchen var ju Älvsjö AIK som normalt huserar i division 2. Assyriska spelade visserligen bra under första halvleken och borde ha haft en komfortabel ledning, men gick till paus med bara 0-0. Efter paus, då Dos Santos hoppade in, verkade inte hemmalaget lika intresserat och spelet var knappt värt att titta på. Det gör det lite svårare för Dos Santos att imponera på luttrade åskådare.

Enda ljuspunkten från den matchen var Nahir Besaras ljuvliga passning som hittade en alltid springande Eddie Moussa. Moussa gjorde inget misstag och avslutade distinkt i bortre hörnet. De flesta farligheter kom faktiskt från höger-kanten, och det var tydligt att den vänstra filen var minst sagt seg. Med Batan i laget, vare sig han är vänsterback, vänstermittfältare eller vänsterytter i ett 4-3-3 system, kommer Assyriska att få mer fart i vänsterfilen.