För några veckor sedan blev det klart att Assyriska lånar ut tonåringarna, Naosil Hanna och Johan Bakirciouglu, till Gröndal som huserar i division 1. Nu är det dessutom helt klart att Elias Merkes och Gabriel Rhawi också lånas ut.

Assyriskas väljer att låta sina unga spelare utvecklas i rätt riktning genom att låna ut till andra klubbar. Därmed har spelarna klart större chanser att få speltid på seniornivå. Det är en lösning som kommer att främja både klubb och spelare.

Först var det juniorerna Johan Bakirciouglu, lillebror till Kennedy och son till legenden Benjamin ”Muller”, och Naosil Hanna som lånades ut till Gröndal. Nu blev det också klart att Elias Merkes och Gabriel Rhawi ska spela i division ett. Rhawi och Merkes hamnar även de i division 1 men i Enköping, som förra året spelade i Superettan.

Enköping finns inte långt från Södertälje och möter dessutom flera lag i närheten, vilket gör det lättare för Assyriska att följa och studera deras sportsliga utveckling. För Rhawi och Merkes gäller att ta tillfället i akt och göra sitt allra yttersta för att få chansen att spela på elitnivå igen. Med rätt inställning är det ingen omöjlighet.

Ett steg bakåt kan bli två steg framåt.