Efter att Assyriska FF tagit kvalplatsen till Allsvenskan gick assyriskaspelaren Gabriel Awrohum ut på krogen O´Learys i centrala Södertälje iklädd en AFF-tröja. Det retade enligt honom upp syrianskasupportrar till den grad att de gav sig på honom.

Det var runt midnatt natten mot söndagen som Gabriel gick ut på krogen för att fira kvalplatsen AFF spelat sig till. Gärningsmännen, tillika syrianskasupportrar, ska först ha krävt av Gabriel att han skulle ta av sig assyriskatröjan. Det var när han vägrade som misshandeln började. 

Upp till fyra personer ska ha gett sig på honom med slag och sparkar. Som ett resultat av det ska Gabriel ha fått blåmärken och sårskador i ansiktet. I sin kontakt med media har han också uppgivit att vakten på O´Learys tittade på utan att ingripa medan misshandeln ägde rum.

Hujada.com kunde under onsdagskvällen inte nå någon på O´Learys som ville uttala sig offentligt. Personal på krogen menar att det som står i tidningarna ”inte stämmer” samt att ”tidningarna förvränger saker” utan att närmare vilja gå in på omständigheterna. 

Syrianska FC har under en längre tid haft problem med stökiga supportrar utan att kunna få rätsida på problemet. Misshandeln av Gabriel Awrohum är bara kulmen på flera allvarliga och oroväckande händelser kopplade till lagets anhängare. 

Som ett axplock kan det nämnas att det under en derbymatch 2007 kastades in bengalisk eld på planen bland spelarna. När laget året därpå möte Hammarby i Svenska Cupen kastade supportrarna mynt och en krycka mot Hammarbys målgörare Erkan Zengin. Vid den senaste derbymatchen den 27 september i år då AFF besegrade SFC strök syrianskasupportrar omkring bland firande assyriskafans för att ställa till med bråk. 

Misshandeln har polisanmälts och en förundersökning är inledd. Det återstår nu att se vilka åtgärder Syrianska FC väljer att vidta för att komma tillrätta med sina supportrar efter helgens händelse.