En av Sveriges största fotbollsklubbar har beslutat att stödja biståndsorganisationen Assyrier Utan Gränser, AUG.

Biståndsorganisationen Assyrier Utan Gränser har arbetat hårt för att bredda stödet till det assyriska folket. Ett viktigt kliv i den önskade riktningen kom för ett par dagar sedan när fotbollsklubben Hammarby gick ut med att man väljer att samarbeta med och stötta AUG. Fotbollsspelaren Andreas Haddad spelade en avgörande roll för att få till stånd samarbetet.

– När Andreas hörde av sig med frågan om vi ville vara med och hjälpa till kändes det helt rätt. Vi har en väldigt stark relation till våra spelare som har assyrisk bakgrund och vi har under flera år tagit del av deras skakande berättelser om vad som sker nere i Mellanöstern. Så att vi nu kan vara med och stötta Assyrier Utan Gränser är inte mer än rätt. Det här samarbetet ger också många av våra supportrar möjlighet att vara med och bidra i den här katastrofala situationen, säger kommenterade Hammarbys vd Henrik Kindlund.

I ett första steg kommer Hammarby att auktionera spelartruppens matchtröjor och matcha det belopp som auktionen inbringar upp till 100 000 kronor.