Josef Fares filmar igen och den här gången blir det en komedi med sin egen pappa i en av huvudrollerna. Jan Fares ska spela cykelreparatören Aziz, där en cykelaffär alltså kommer att vara basen för filmen.

Josef Fares karriär som filmregissör fick en riktig rivstart med komedin Jalla Jalla, som han gjorde som 23-åring. Den guldbaggenominerades för bästa film och blev dessutom en stor publikframgång med drygt 750 000 biobesökare. Nästa komedi, Kopps, som kom tre år senare, sågs av lika många och därefter följde den allvarligare och delvis självbiografiska filmen Zozo som handlar om en pojke som flyr från Libanon.

Regissören mottog Nordiska Rådets Filmpris för Zozo och den belönades även med två guldbaggar. Hans senaste film Leo som kom 2007 guldbaggenominerades i tre tunga klasser, bästa regi, bästa manliga huvudroll och bästa film, men blev inte en lika stor biosuccé som de tidigare filmerna. Nu blir det komedi igen för Fares.

Josef Fares kom till Sverige från Libanon som tioåring och hamnade då i Örebro, där pappa Jan Fares fortfarande bor kvar. Anledningen till valet av att filma i småstäder och nu förlägga filmens handling i en cykelaffär känns ganska naturligt enligt Fares.

– Jag skildrar ofta småstäder och det har nog att göra med att jag växte upp i Örebro. En cykelaffär är en filmisk miljö och det känns som om de som jobbar där egentligen inte jobbar, utan mest sitter och hänger. Det ger tid att snacka och på det följer en mängd olika diskussioner, säger Josef Fares till etc.se.

Filmen, som ännu saknar namn, beräknas ha premiär först i februari 2010.