En hyllningskonsert till rockmusikern Addo kommer att hållas i Södertälje.

Addo Rhawi gjorde det som få vågar göra när han gick sin egen väg och skapade assyrisk rockmusik. Han har gett ut flera CD:n och har flera omtyckta låtar. Hans mest älskade låt är ”Tihe leshonan”. Han har förblivit den enda assyriska sångaren som skapat rockmusik på assyriska.

– Det var tio år sedan jag stod på scen. Vänner runt omkring mig har övertalat mig om att skapa den här konserten. Vi har nu övat i en månad och jag är väldigt nöjd med resultatet, det ser bra ut, berättar Addo i en intervju på Assyria Tv inför konserten.

– Jag skulle bli väldigt glad om folket kommer, det kommer att bli annorlunda och jag tror inte att de som kommer blir missnöjda, säger han förhoppningsfullt.

Andra assyriska sångare kommer att vara på plats och framföra Addos låtar som en hyllning till honom, dessa är Pascal, Bashar Yohanon och Fadi Karat.

Konserten äger rum söndagen 17 december med start klockan 18:00 i Assyriska Kulturföreningen i Södertälje. Biljetterna kostar 100 kronor per person och kan förbeställas genom mejl till: kansliet@assyriskaforeningen.se