Assyriskas träningsvecka för provspelare har just tagit slut. Men redan på måndag kan några av provspelarna vara tillbaka på arenan. Då gör a-truppen sin första träning och de som gjorde bäst intryck kommer att få chansen.

Assyriska hade under en längre tid funderat på att anordna en öppen träningsvecka för provspelare. Varje år får laget många tips från supportrar, medlemmar och bekanta från hela världen. I år gjorde man slag i saken och ordnade den första öppna träningsveckan i lagets historia.

– Det är vår skyldighet att visa respekt mot de som bryr sig om laget och tipsar oss om intressanta spelare. Men självklart tänker vi också på den sportsliga biten och hoppas hitta lovande unga talanger, säger Aydin Aho, klubbchef för Assyriska FF.

Intresset har varit otroligt stort och Assyriska har av praktiska skäl inte kunnat ta emot samtliga intresseanmälningar. Därför bestämde man sig för att välja 25 intressanta spelare som tillsammans kunde utgöra ett bra träningsmaterial.

Kriterierna som sedan fick avgöra urvalet var talang, bakgrund, meriter och potential. De 25 utvalda blev en blandad kompott från division sex till spelare med allsvenska meriter. Spelare kom även från Nordamerika, Afrika och Europa.

– Provspelarna har samtliga varit väldigt seriösa och professionella. Det har varit en fantastisk stämning på hela träningsveckan, säger Aho.

Då Assyriska ännu inte gjort klart med ny tränare inför kommande säsong ställer sig många frågande till vem det är som bedömer provspelarnas kvalité. Klubbchefen meddelar att det är Tommy Krantz, tränare för U21-laget, som håller i träningarna. Krantz och sportkommittén kommer att utvärdera provspelarna.

Förväntningarna inför träningsveckan var helt förutsättningslösa. Assyriska hade fokuserat på en välplaneras vecka för alla spelare som prövade lyckan. Kommer någon av dem lyckas att ro hem ett kontrakt då?

– Lite tidigt att säga nu, vi skall göra utvärderingen först. A-laget börjar träna på måndag och det är möjligt att några av provspelarna är med redan då, säger Aho hoppfullt.