Waseem Potros från Västerås har markerat sitt hus med den arabiska bokstaven N i solidaritet med sina assyriska landsmän i Irak som möter utrensning.

Waseem Potros har sitt ursprung från Mosul i Irak där utrensningen av assyrier har ägt rum de senaste veckorna. För att visa sitt stöd för sitt folk har han lagt upp en skylt med den arabiska bokstaven N på ytterdörren till sitt hus i Västerås. 

– Mitt assyriska folk lider, de förtrycks och förföljs. Deras egendomar har markerats och tagits ifrån dem. Jag har märkt mitt hus för att visa att jag lider med mitt folk och för att uppmärksamma hur vi fördrivs från vår mark i Nineve, säger Waseem i en kommentar till Hujådå och tillägger: Jag hoppas att fler ska göra samma sak för att visa solidaritet”. 

På twitter har organisationen Open Doors lagt upp ett foto från Augsburg i Tyskland där en person har sprejat bokstaven N på ett hus. Augsburg har en betydande assyrisk community med flera tusen familjer.