Med beskedet om öppnandet av ett permanent kontor i Bryssel av ACE ritas den politiska assyriska kartan om i Europa till nackdel för skojare och narcissister.

På assyriska nyårsdagen släpptes nyheten om att Assyriska konfederation i EU öppnar ett kontor i Bryssel och i veckan hölls den officiella invigningen. Arbetet i det nyöppnade kontoret som är bemannat av en heltidstjänst har varit igång sedan tredje april. Utvecklingen för konfederationen går nu i snabb takt efter flera år av förankrings- och etableringsarbete. Redan till hösten beräknas personalstyrkan på kontoret i Bryssel fördubblas, vilket avslöjar lite om farten i arbetet.

Den politiska kartan bland assyrierna i EU har länge varit brokig med flera oseriösa aktörer som efter något möte eller meningslös icke-bindande resolution i Bryssel slagit sig för bröstet och populistiskt basunerat ut att man i princip räddat ”de kristna i Irak”. Bland dessa aktörer återfinns både de som lider av allvarliga personlighetsstörningar i form av grav narcissism och mer sluga grupperingar som dawronoye-sekten.

Möjligheten för dessa aktörer att fortsätta med sitt lurendrejeri minskar nu i rasande fart.

Test

 

För varje dag som går krymper utrymmet för facebook-grupper drivna av sjukligt uppmärksamhetssökande individer och andra till förmån för seriösa aktörer.

Assyriska konfederationen i Europa är redan idag den enda representativa aktören i Bryssel då organisationen består av de assyriska riksförbunden i Europa. Idag har de fyra riksförbund som ingår i ACE sammanlagt över femtontusen registrerade medlemmar och antalet växer stadigt. Dessutom väntas konfederationen växa med nya medlemsförbund och spås ha totalt över femtiotusen registrerade medlemmar till år 2030. Den kommer då att vara en av de största politiska aktörerna i Bryssel inom kategorin etniska grupper med rötter i Mellanöstern