27-årige Marken Younan är assyrier född i Syrien. Hans familjen valde samma år som han föddes att flytta till den danska staden Århus i Danmark. Han sjunger på assyriska och hans musik är en blandning av R & B, pop och rock . Hujådå har intervjuat den nya spännande musikern som hittills har hunnit producera 14 låtar på assyriska och tre på danska.

När började du sjunga?
– Jag började sjunga min egen musik under år 2007.

Vilka språk sjunger du på?
– Jag sjunger mest på assyriska men också lite på danska tillsammans med min kusin Isho som också var min gamla producent.

Spelar du även något instrument?
– Lite keyboard och saz.

Vad har du för mål med din musik?
– Mitt mål med musiken är att jag vill ut och resa i världen genom min musik och att de som lyssnar på min musik gillar den så som jag gör.

Vad heter ditt första album/singel?
– Min första låt heter Qesatet Khoba och den har varit väldigt viktig för mig eftersom det handlar väldigt mycket om mitt liv.Jag har inget album eftersom jag gör en låt i taget och de kan man ladda ner gratis på soundcloud.com eller följa min musik via Facebook och YouTube.

Vilka tillställningar brukar du delta i?
 – Jag har deltagit i ett par festivaler hittills och jag tycker det har gått väldigt bra och varit väldigt roligt.

Det känns som att du tar assyrisk musik till en ny nivå med din mer moderna pop musik, vad tycker du om den analysen?
– Mina vänner, familj och fans gillar min musik och har fått mig att satsa vidare. Jag litar på dem väldigt mycket. Jag älskar att stå på scenen och presentera något som jag har skapat själv. Jag hoppas att assyrier gillar min musiken för att det är något nytt för dem.

Vad har du för råd till dem som vill sats på en karriär inom musiken?
– Jag hoppas att alla har en dröm som de vill ska gå i uppfyllelse, de måste lita på sig själva och göra det som känns bäst för dem.