Partiledare, EU-parlamentariker och andra tunga namn kommer till årets firande.

På söndag hålls årets akitufestival i Assyriska Kulturföreningen i Södertälje då Sveriges assyrier firar nyåret 6767. Flera rikskända politiker har bekräftat sitt deltagande i årets upplaga där man även firar assyriernas 50 år i Sverige.

Den retoriskt skicklige vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt medverkar för andra gången i Akitu. Även Kerstin Lundgren, utrikestalesperson för Centerpartiet, gör comeback i Akitu-sammanhang. Moderaterna representeras av Elisabeth Svantesson, andra vice partiordförande, riksdagsledamot och arbetsmarknadspolitisk talesperson.

För första gången kommer en EU-parlamentariker att medverka, nämligen Liberalernas Cecilia Wikström. Olle Wästberg, känd från sitt politiska engagemang i Liberalerna, kommer för att tala om assyriernas 50-årsjubileum i Sverige.

Från Socialdemokraterna medverkar riksdagsmannen Yilmaz Kerimo och Södertälje kommuns ordförande Boel Godner.

Strålande väder väntas till Akitu på söndag då festligheterna inleds med hoppborg och andra roliga aktiviteter för de små från 12:00. Mellan 16:00 och 19:00 bjuds på tal, musik och dansuppvisning på scenen. För de vuxna finns även utställare, fika och grill medan de små bjuds på kokt korv med bröd och dricka.

Akitufirandet arrangeras sedvanligt av Assyriska riksförbundet i samarbete med Assyriska Kvinnoförbundet, Assyriska Ungdomsförbundet och Assyriska föreningen i Södertälje.