Det assyriska nyårsfirandet Akitu lockade både stora och små.

Med solsken och härliga 14 grader inleddes aktiviteterna under söndagen för att fira in det nya assyriska året 6767. Folkfesten pågick både inomhus och utomhus i Assyriska Kulturföreningen i Södertälje där kebaben tog slut på grund av den stora efterfrågan och där musiken lockade till dans och glädje.

Ett av medierna som var på plats var SVT Södertälje som rapporterat om Akitu under rubriken ”Familjefest när det assyriska nyåret firades”.

På scenen i den stora festsalen avlöste rikskända politiker, folkkära sångare och dansuppsvisningar varandra med hjälp av dagens två konferencierer Nemrud Kurt och Sharrat Cherry.

Trubaduren Hanna Shabo gjorde ett överraskande inhopp mot slutet av kvällen och bjöd på två av sina klassiska låtar om assyriernas flytt till Sverige. Innan dess hade Olle Wästberg berättat om turerna under 1970-talet kring assyriernas infyttning till Sverige och hur han och andra svenskar hade engagerat sig i frågan. Till dagens ära skar även representanterna och talarna en tårta med den assyriska och svenska flaggan och med texten ”Assyrierna 50 i Sverige” för att markera 50-årsjuileet.

Dagen avslutades med sång och dans i den stora festlokalen. Besök Assyriska riksförbundets sida på facebook för fler härliga bilder från firandet.