Inför det tio dagar långa speluppehållet bestämde sig sportredaktionen för att kolla skadeläget i Assyriska. Redaktionen fick tag på Edmond Lutaj direkt efter tisdagsträningen.

Lutaj rapporterade att Andi Toompuu hade genomgått titthålsoperation under tisdagen och fick beskedet att skadan var av den lindrigare varianten. Det betyder att Toompuu blir borta två till tre veckor. En annan som är tillbaka snart är Pierre Bengtsson. Bengtsson som skadade sig på försäsongen börjar träna lätt med laget igen om tre veckor.

Göran Marklund joggade själv under tisdagens träning, men ska vara tillbaka i full träning under torsdagen enligt Lutaj. Thomas Lekander har börjat träna med laget och skall köra för fullt nästa vecka. Även ”Dinho” var med på träningen och verkade inte ha större bekymmer med smällen han fick på bröstet i matchen mot Sirius.

Den ende som det råder lite oklarheter kring är Martin Åslund. Åslund har ett ömmande knä och ska träffa en läkare under morgondagen. Förhoppningsvis kommer klarare besked efter läkarbesöket.

Sammanfattningsvis kan man säga att det finns några småblessyrer, men att skadeläget ser hyfsat ut. Förutom Toompuu, Bengtsson och möjligtvis Åslund bör alla vara tillgängliga för spel mot Jönköping Södra nästa torsdag. Lägligt då att ett lite längre uppehåll kom precis nu.