Vänsterpartiledaren får frän kritik av Assyriska riksförbundet för sitt stöd till den kurdiska milisen i Syrien som bland annat står anklagad för etnisk rensning.

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt kritiseras av Assyriska riksförbundet efter ett inlägg på Facebook. På sin Facebook-sida syns Sjöstedt med Nasrin Abdullah, ledare för den kvinnliga kurdiska milisen i syriska Assyrien. Sjöstedt skriver:

Dagens viktigaste möte, med Nasrin Abdullah befälhavare för YPJ. Det är de som besegrar Daesh. Vi var överens om att Sverige borde ge konkret stöd till det kämpande Rojava.

På Assyriska riksförbundet anser man att Vänsterpartiledaren är naiv när det gäller kurdiska miliser. På förbundets Facebook-sida uppmanades medlemmarna att skicka e-post till Jonas Sjöstedt med följande hälsning:

Assyriska riksförbundet uttrycker oro över Vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedts naiva hållning gällande kurdiska grupper i Syrien. Att hylla YPG/YPJ gerillan som enligt Amnesty är skyldiga till etnisk rensning och enligt Human Rights Watch använder barnsoldater kan inte vara förenligt med Vänsterpartiets värderingar. Vi har otaliga rapporter från assyrier i Syriska Assyrien om övergrepp, mord och förtryck som den kurdiska gerillan gör sig skyldig till.

Hujådå har bett Jonas Sjöstedt via hans pressekreterare om en kommentar men utan resultat.