MC-klubben Assyrian riders genomförde sitt årliga åkning för Seyfo. Klubben har kommit att bli väldigt populär och medlemmar strömmar till.

Under söndagen genomförde Assyrian riders sin åkning från Kaknästornet i Stockholm till Assyriska föreningen i Södertälje där man höll tal, grillade och umgicks.

– I år hade vi cirka 40 personer som åkte i kortegen, vilket är rekord och vi tog mer tid på oss att umgås, grilla och träffa folk i Södertälje, berättar Gabriel Kurt som är en av grundarna och en av fem personer i ett råd som leder klubben.

Klubben kör årligen sträckan Stockholm till Södertälje för att uppmärksamma minnet av folkmordet Seyfo.

Intresset för klubben är starkt och den växer med flera medlemmar varje månad i Sverige. Även globalt är intresset starkt och flera avdelningar har startats.

– Assyrier från runtom i världen tar kontakt med oss och frågar om att starta lokala avdelningar. Vi har nu en avdelning i Paris som vi har godkänt och Australien, Belgien och Kanada står på tur berättar han.

Under sin åkning från Stockholm under gårdagen stannade åkarna för en paus i Hallunda där de välkomnades av medlemmar i Assyrien Kulturcenter.

– Det värmde väldigt mycket att mötas av 40-50 personer utrustade med assyriska flaggor, ett stort tack till dem!, hälsar Gabriel Kurt.