Boken ”Brev från Armenien” är en brevsamling som beskriver förödelsen och de makabra brott som utfördes under folkmordet – Seyfo. Assyrian Chaldean Syriac Association, ACSA, har översatt boken och i utbildningssyfte valt att dela ut boken gratis i PDF-format.

De organiserade massmorden mot kristna i ottomanska riket började i mitten av 1800-talet. När det ottomanska riket föll samman och så gott som alla krig förvandlades till bittra nederlag vände ledningen för riket blicken mot de kristna i rikets östra delar, Norra Mesopotamien, för att hämnas nederlagen.

Assyrier/syrianer som armenier föll offer för ledningens hämndbegär. Under olika perioder av 1800-talet massakrerades kristna i olika delar av riket. Massmordet kulminerades med Seyfo – Folkmordet under 1915.

ACSA arbetar med att belysa allmänheten om Seyfo – Folkmordet på assyrier/syrianer har genom hårt arbete lyckats föra frågan om Seyfo till regeringsnivå. ACSA:s arbete är underbyggt med källhänvisning till officiella dokument. ACSA har bekostat flera översättningar för att tillgängliggöra dessa för beslutfattarna och allmänheten.

Det senaste verket som översatts är ”Brev från Armenien”. Boken är en samling av korrespondens som återger förödelsen från platserna där massakrer inträffat. Översättningen har kostat flera tusen kronor. ACSA väljer dock att dela ut översättningen utan att ta någon ersättning för det. ACSA väljer att göra detta i utbildningssyfte.

LADDA NER GRATISBOK

[Har ni frågor om boken och dess innehåll kan ni vända er direkt till ACSA genom att mejla kadoyo@spray.se eller info@acsa.nu]