Samtliga sommarläger som anordnas av svensk-assyriska organisationer är nästintill fullsatta medan andra har tvingats tacka nej till fler deltagare.

Inte heller sommaren är en lat period för den svensk-assyriska föreningsrörelsen som sprudlar av aktivitet och engagemang. Det anordnas flera sommarläger även i år av förbund och föreningar. Nu rapporterar de flesta att deras läger är fullsatta eller har få platser kvar då intresset är stort.

Assyriska riksförbundets läger inom ramen för projektet Funka Utan Skam är helt fullsatt och man har fått tacka nej till en del intresserade. Likaså barnlägret som Assyriska föreningen i Jönköping, Assyriska föreningen i Västra Frölunda, Assyriska Kulturföreningen i Norrköping och Mesopotamien Kulturcenter i Linköping anordnat tillsammans. Över 80 barn deltar på lägret som äger rum på en gård utanför Jönköping.

Även Assyrien Kulturcenter i Botkyrka rapporterar att anmälningarna har strömmat in till familjelägret föreningen anordnar senare i sommar. Över 60 personer är anmälda men då lägergården man bokat är stor finns plats för fler. Assyriska föreningen i Södertälje som också anordnar ett familjeläger norr om Stockholm har fått fullsatt de 90 platser lägret har kapacitet för. Över trettio ytterligare personer har satt upp sig på väntelistan men ser ut att inte kunna följa med på lägret på grund av platsbristen.

Assyriska Ungdomsförbundets läger som hålls i Flen 19-22 juli har lockat ungdomar från olika delar av landet och väntas snart bli fullsatt meddelar organisationen till Hujådå.

Totalt beräknas runt 300 barn, ungdomar och vuxna delta i sommarläger som anordnas inom Assyriska riksförbundets medlemsorganisationer i år.

Omfattningen väntas öka kommande år då verksamhetsplanen som antogs under Assyriska riksförbundet riksombudsmöte tidigare i år innehåller en tydlig målsättning om att stärka och utöka lägerverksamheten inom förbundet.