Enligt Svenska fotbollsförbundet ökar fotbollsintresset i hela landet. På alla förbundsserienivåer, såväl på dam- som herrsidan, ökade publiken i år. Inte oväntat finns de tre största klubbarna i Stockholm högst upp tillsammans med IFK Göteborg och Helsingborg. Bäst publik i landet hade AIK.

Assyriska vann publikligan i sin serie och är totalt femte största klubben i stockholmsområdet publikmässigt. Före Södertäljes stolthet inom fotbollen hittar vi först de tre giganterna AIK, Djurgården och Hammarby och sedan på fjärde plats kommer Brommapojkarna.

Dock kan man konstatera att BP har haft en stor fördel av att spela hela sex derbyn mot tre publikstarka lag. Det ska bli intressant att se om inte Assyriska kan ta ännu ett kliv uppåt i publikligan nästa år. Det ska inte vara omöjligt att hamna före BP nästa år.

Totalt i landet ligger laget först på tjugofjärde plats, vilket är en godkänd siffra. Men om man ökar publiksnittet med tvåhundra personer per match så hamnar man på topp-20 listan över hela landet. Det är inte illa av en klubb som bildades trettiotre år sedan.