De blev seriesegrare 2018 och gick därmed från division 2 till division 1. Nu är de dessutom med i Gruppspelsfasen i Svenska Cupen. Det är självklart Assyriska IK Jönköping som vi talar om. Laget som just nu är det ”bästa Assyriska” i Sverige.

Få har missat nyheten om Assyriska IK:s framfart i det svenska seriesystemet. Den lilla klubben från Jönköping överraskade alla i år när de tog sig upp i division ett, dessutom som seriesegrare. En tuff division 2 serie i Östra Götaland var ingen match för assyriska som tog hem seriesegern och därmed avancerade till division 1 2019.

Att laget satt stora avtryck i Sverige, men främst Jönköping visade sig ganska klart under stadens fotbollsgala då klubben tog emot flertalet priser: Årets ledare, årets målvakt, årets mittfältare, årets anfallare och årets spelare.

Utmärkelser för Assyriska IK under Jönköpings fotbollsgala

 

Medan förberedelserna inför kommande säsong pågår och samtidigt som klubben supportrar sakta smälter årets chock och glädjerus fortsätter spännande och roliga nyheter att inkomma. Den tredje december lottades gruppspelsfasen av Svenska Cupen 2018/2019 och självklart hade assyriernas stolthet från Jönköping tagit sig dit.

Assyriska IK får nu mäta sig med de allra största klubbarna inom svensk klubbfotboll och i gruppen får de sällskap av IFK Norrköping, AFC Eskilstuna och IFK Värnamo. Ingen kommer att förvånas ifall Assyriska IK gör som de gjort så många gånger förr under 2018, briljerar och tar poäng. Matcherna spelas i slutet av februari och första helgen i mars, speldatum är ännu inte fastställda.

Gruppspel för Assyriska IK – Svenska Cupen

 

Det är sannerligen ett spännande år med många goda minnen som Assyriska IK lämnar bakom sig nu när vi närmar oss jul och nyår. Men året som kommer för förhoppningsvis med sig lika många minnen och glädjerus som Assyriska IK skämt bort oss med under 2018.

Vi från redaktionen önskar Assyriska all lycka inför 2019 och hoppas på att de kan fortsätta på bragden från 2018.