Assyriska besegrade på lördagseftermiddagen Superettanlaget Åtvidaberg hemma på Södertälje Fotbollsarena med 4-1 (1-1). Efter en trevande första halvlek ökade AFF tempot och Åtvidaberg hade svårt att hänga med i svängarna. Det som var mest glädjande var att se tre av lagets anfallare göra varsitt mål.

Assyriska inledde matchen väldigt bra och radade upp målchanser under första 20 minuterna. Dock lyckades man enbart med att göra ett mål under denna period, vilket var i klart underkant, mot ett tafatt Åtvidaberg. Lumnica och Marklund, som fick inleda på topp, hade ett mycket fint samarbete vid flera tillfällen, med väggpassningar, djupledslöpningar och andra delikatesser sinsemellan. Det första målet kom just efter en sån fin sekvens, där Marklund hittade kollegan Lumnica med en vacker djupledspassning. Ständigt farlige Lumnica gjorde inget misstag ensam med målvakten och placerade in bollen vackert till vänster om målvakten.

Därefter bjöd AFF in Åtvidaberg i matchen och tempot sänktes något. Ett passivt försvarsspel ledde till att en Åtvidaberg anfallare kunde rinna igenom i 40:e minuten och ordna en något tveksamt dömd straff efter duell med Conateh. 1-1 blev resultatet efter första halvlek. Orättvist kan man tycka, speciellt efter AFF:s inledande 20-30 minuter. Med bättre skärpa framför mål hade AFF kunnat trycka dit ytterligare tre mål.

I andra halvlek såg vi ett piggare och mer alert AFF. Provspelande Gerald Forschelet byttes ut mot Andreas Haddad, som tog plats bredvid Marklund på topp. Lumnica flyttades ner till vänsterkanten och Tompuu tog klivet in som innermittfältare. Fem minuter in på andra halvlek hittade Sampson Eddie Moussa på högerkanten via en fenomenal crossboll. En mycket pigg Eddie kom runt sin försvarare och spelade in bollen till Marklund inne i boxen och 2-1 var ett faktum. Eddie gjorde en mycket bra match och visade på mognad i sitt spel. Släppte boll snabbt och var ständigt spelbar på sin kant. Eddie gjorde dessutom matchens snyggaste mål när han, direkt på volley, placerade in bollen efter ett långt inlägg från Mahr på vänsterkanten. Inhoppande Haddad kryddade slutresultatet till 4-1 i den 65:e minuten med ett vackert nickmål via stolpen efter ett inlägg från Marklund.

Sammanfattningsvis såg AFF väldigt bra ut mot ett befarat mittenlag i Superettan. Åtvidaberg har alltid varit kända för ett bra defensivt spel, men i matchen mot AFF hade de stora problem med att hantera den vassa assyriska duon Lumnica/Marklund, som återigen gör en gedigen insats tillsammans. Nu närmast väntar en match mot Enskede på onsdag hemma på Södertälje Fotbollsarena. Matchstart kl. 18:30. Väl mött!

Uppställning:
Frealdsson – Lorentzon, Bengtsson, Conateh (80, Merkes), Mahr – Eddie Mousa, Sampson, Forschelet (46, Haddad), Tompuu (78 Wartan) – Lumnica, Marklund (78 Rhawi).  Inbytte Haddad byttes ut pga skada i 70 minuten, in kom istället Aziz Corr-Nyang.

Att notera:
– Provspelande mittfältaren Gerald Forschelet, med meriter från Bolton och andra storklubbar i Europa verkar fortfarande inte ha hittat formen ännu. Hade lite svårt med tempot i första halvlek och levde inte riktigt upp till förväntningarna som undertecknad hade inför matchen. Killen har fotboll i sig, men har AFF råd att vänta tills han hittar tillbaka till storformen?

– Kul att se våra unga spelare hoppa in i slutet av matchen. Det gör det inte mindre roligt att alla dessa var assyrier och blivande framtidsmän. Samtliga visade framfötterna i dagens match.