Hujådå rapporterar via telefonlänk händelserna i den uppskjutna matchen mellan Boden – Assyriska. Matchen kommer att komplettera norrettans 10:e omgång.

I frånvaron av flera skadade/sjuka spelare ställer Assyriska upp med samma starelva som senast hemma mot Falu FK. Underlaget på Björknäsvallen är ett av de sämsta, mycket ojämn. Tränare Peter Lenell insåg ganska tidigt att Assyriska inte skulle kunna rulla boll och valde att byta taktik.

Assyriska öppnade väldigt starkt och spelade rakt och enkelt. Därför tar de också ledningen väldigt rättvist.

12′ 0-1 Dennis Östlundh på straff. Det var Östlundh själv som kom fri och fälldes. Målet är Östlundhs femte för Assyriska denna säsong.

Boden vaknar till och pressar tillbaka Assyriska men lyckas inte komma till farliga avslut. Assyriskas andra mål kommer på en kontring.

32′ 0-2 Eddie Moussa genom en soloprestation. Moussa bröt in från sin högerkant och drog till ett rungande skott. Ett mycket snyggt mål blev Moussas första för säsongen.

Målvakten Stojan Lukic tappar en boll som en Bodenspelare skjuter i stolpen. Boden äger mycket boll men lyckas inte skapa så många farligheter. Assyriska ser stabila och rutinerade ut.

Lamin Conateh får en smäll på huvudet och blöder. Osäkert om han spelar mer denna match.

HALVTIDSPAUS

Andra halvlek är igång och det ser ut som om Lamin Conateh är ”fit for fight” igen. Inga byten.

Första kvarten av andra halvlek är ett rent ställningskrig. Det enda som händer är att Dennis Östlundh skjuter en frispark som nästan går in.

Boden reducerar till 1-2 och domaren har lagt till fem minuters övertid. En Bodenspelare blev utvisad.

Efter sju minuters övertid blåste domaren äntligen av matchen. Assyriska FF leder nu serien med åtta poängs marginal till trean, Örebro-laget Forward, som man för övrigt möter borta nu på söndag.

Peter Lenell var lycklig efter slutsignalen:
– Grabbarna gör en fantastisk kämpainsats och visar en enorm moral. Vi krymper ytor och spelar taktiskt. Jag är imponerad över den ”fighting-spirit” grabbarna visar idag. Ännu en uddamålsvinst där vi krigar ända in i slutet.

Laget: Lukic – Lorentzon,  Bengtsson , Conateh, Merkes – Moussa , Toompuu, Östlundh , Forschelet – Brewah, Haddad.