Andreas Haddads väg tillbaka till elitfotbollen har varit lång. För några veckor sedan skrev han på för seriekonkurrenten Qviding som på söndag möter Assyriska i Södertälje. Hujådå kontaktade Haddad för ta pulsen på en assyrier som för första gången ska spela mot laget han älskar.

Jag får väl säga välkommen tillbaka till Södertälje, även om det är i ”fel” lag.
– Haha, jo jag tackar. Det känns något konstigt, men samtidigt ganska bra faktiskt.

Hur känner du inför att möta Assyriska nu på söndag?
– Det är blandade känslor faktiskt. Jag har Assyriska att tacka för alla mina framgångar och jag har, och kommer alltid att ha, Assyriska djupt i mitt hjärta. Men jag måste visa lojalitet och tacksamhet för Qviding som har gett mig chansen att spela fotboll igen. Därför kommer jag att göra mitt absolut yttersta för den klubb som ger mig mat på bordet.

Du kommer att springa in på arenan inför publik som brukade heja fram dig. Hur tror du att du kommer att bli bemött?
– Jag tror och hoppas att jag blir bemött på ett positivt sätt. Jag har alltid gjort mitt bästa för Assyriska. I vått och torrt. Jag vet att jag, någon dag, kommer att dra på mig den rödvita tröjan igen. Men jag hoppas att folket förstår min situation.

Tror du att du kommer få en ”specialbehandling” av dina forna lagkamrater?
– Eh, jag tror jag passar på den frågan haha.

Efter två år av misär är du äntligen tillbaka på en fotbollsplan. Hur har du orkat egentligen?
– Det har funnits flera personer som stöttat mig under den här tiden. Men jag vill passa på att tacka min fru för att hon har funnits där för mig och stöttat mig genom de två värsta åren i mitt liv. Utan henne hade jag nog inte spelat fotboll igen. Och sedan är jag evigt tacksam att Gud hade andra planer för mig och motbevisade de läkare som sade att jag aldrig mer skulle kunna spela fotboll igen.

På söndag springer Andreas Haddad in på Södertälje Fotboll Arena i Qvidings matchställ. För honom är det en vinst bara att vara tillbaka på en fotbollsplan, men han kommer också att göra sitt yttersta för att Qviding ska få med sig en seger. Jag önskar honom lycka till, men bara lite sådär lagom. Succén får gärna komma, men helst efter matchen mot Assyriska.