Assyriskas försäsong har börjat på allvar. Ikväll provtränade fyra spelare och på torsdag är det träningsmatch mot Gröndal från div 1. Från Borås kommer assyrierna Nicholas Sharro och bröderna Sarkis. Besöket från Brasilien heter Jenner Zotelle.

Ex-elfsborgarna Nicholas Sharro, Eder Sarkis och Mollar Sarkis samt brasilianaren Jenner ”Zotti” Zotelle skall under en veckas tid försöka ta en plats i Assyriskas trupp. Sharro och bröderna Sarkis har ett förflutet i Elfsborgs ungdomsverksamhet och är fortfarande knutna till klubben. Sharro tillhörde till och med guldtruppen från 2006.

Assyriska har haft ögonen på de tre elfsborgarna ett par år nu, men först nu kan det bli allvar med en övergång. Som Hujada.com tidigare skrivit är Assyriska i akut behov av målvakt och här ser Sharro, sin chans.

– Det känns verkligen bra att vara här. Jag är syrier själv och det är en ära att få spela med Assyriska. Jag tror definitivt att det här kan vara min klubb nästa säsong, säger Sharro till Borås Tidning.

Bröderna Sarkis har båda erfarenhet från spel och träningsläger med de svenska pojklandslagen. Båda är också döpta efter de stora fotbollsspelarna Eder och Müller, vilket höjer förväntningarna på deras fotbollskunskaper ytterligare.

Zotelle har meriter från brasilianska högsta ligan där han spelade för Atletico Mineiro. Han är en renodlad offensiv mittfältare med en känslig vänsterfot. Här kan du spana in spelaren som kan bli den första brassen i Assyriska.

[REDS.ANM: Trots efternamnet har Nicholas Sharro inget släktband till Assyriskas tidigare sportchef Charlie Sharro.]


FAKTAPROVSPELARE


Namn: Nicholas Sharro
Ålder: 20 år
Position: Målvakt
Senaste klubb: Raufoss i norska andraligan

Namn: Eder Sarkis
Ålder: 21 år
Position: Mittfälltare
Senaste klubb: Norrby från Div 1 södra

Namn: Mollar Sarkis
Ålder: 20 år
Position: Vänsterback
Senaste klubb: Elfsborgs B-lag

Namn: Jenner ”Zotti” Zotelle
Ålder: 22 år
Position: Mittfältare
Senaste klubb: Livre i Brasilien