Jumbon Väsby United mot topptippade Assyriska FF, på pappret en enkel match men man aldrig kan ta ut segern i förskott. AFF höll för trycket och övertygade på bortaplan med en ny seger och det var en nygammal spelare som tog täten och visade vägen när Södertäljelaget krossade Väsby United på soliga Vilundavallen.

Samtidigt som AFF aspirerar på kanske framförallt kvalplatsen till Allsvenskan så kämpar Väsby United för att ta sig upp i tabellen och därigenom rädda sig kvar i Superettan. Assyriska har haft det svårt på bortaplan denna säsong, men Upplands Väsby var nästan hemmaplan. Ett starkt stöd för Södertäljelaget bland de 800 personerna på läktarplatserna underlättade kanske på planen, för AFF spelade den härliga och publikvänliga fotboll som vi är vana att se.

Särskilt kul var det att se produktive Andreas Haddad på planen, fjärde matchen nu sedan återkomsten till sitt lag. Det var han som inledde målskyttet redan i den andra matchminuten efter att ha serverats en gratisboll från Väsby-försvaret. Haddad hade inga problem med att ta ett par långa kliv, dra ifrån backarna och i en man-mot-man situation kyligt lägga bollen på sidan av hemmakeepern Kristoffer Björklund för att sen se den korsa mållinjen.

I den 20:e matchminuten såg kapten Marklund till att gunga hemmaburen med en frisparksprojektil på ribbans undersida medan målvakten Björklund stod som förstenad. Mycket närmare mål än så kan man inte komma.

Strax innan halvtidsvilan skulle Haddad göra ytterliggare ett mål. När den första returen på Haris Laitinens frispark inte sitter och bollen dyker ner strax intill Haddad, bara metrar från nätet, så är han inte sen med att peta in bollen i mål och AFF kan gå till halvlek med två gjorda mål signerade Haddad, och inga insläppta, i bagaget.

AFF spelade stabil fotboll över hela planen även i den andra halvleken. Backarna hade flyttat upp till mittlinjen och stundvis var det spel nästan uteslutande på Uniteds planhalva där Assyriska öste in anfall efter anfall. Nahir Besara hade exempelvis ett par riktigt grymma avslut på mål i början av den andra halvleken, bara för att nämna några målchanser. På övertid nätade Haris Laitinen och han fastställde med det slutresultatet 0-3 till AFF.

Assyriska var det klart bättre laget och resultat var rättvist, även om det mycket väl kunde ha blivit både ett och två mål till för AFF. Nu närmast väntar topplaget Degerfors hemma på söndag. Då är det fri entré så se till att ta med hela familjen och ett par vänner till Södertälje fotbollsarena och heja fram Assyriska FF till ännu en seger.