Assyriska FF fick åka hem mållöst från Edsborg vid premiärmatchen mot FC Trollhättan i en match som hade ett par bra frilägen men annars inte riktigt bjöd på det spel som AFF kan prestera.

Försäsongen kom att till större delen handla om test av nya spelare, gott spelresultat och en del skaderapporteringar. När tränarna häromveckan skulle tippa slutplaceringen för lagen i Superettan så hamnade AFF i topp. Trots det fick man bara med sig en pinne vid gårdagens drabbning.

I en match som  kanske inte riktigt var den fotbollsfest de tillresta och mycket entusiastiska AFF-fansen hoppats på skapades det få goda målchanser utöver ett par en mot en situationer. Då hjälper det inte ens att Dogge Doggelito värmde upp publiken innan avsparka.

Bortalagets bästa målchans stod Xhevdet ”The X-man” Llumnica för på ett friläge starx innan halvtidsvilan. Hemmamålvakten stod dock i vägen och AFF fick därmed åka hem mållöst.  

I matchens slutminutrar räddadas dessutom AFF av målvakten Magnus Bahne från att åka på ett baklängesmål då FCT-spelaren Boyd Mwila, inlånad från Djurgården, blixtrade till och fick ett genombrott i straffområdet. Bahne han precis styra undan bollen.

Det taskiga underlaget var en del av förklaringen till matchresultatet. Assyriskaspelarnas goda teknik kom inte riktigt till sin rätt på underlaget som i det närmaste kan berskrivas som en korsning mellan gräsmatta och leråker.

– Det var omöjligt att spela fotboll därute, sa AFF-tränare Richard Norling efter match. 

De som varit med förr vet att gårdagens match säger lite om den potential som finns i AFF. När det i oktober är dags för bokslut i Supperettan så är förväntningen fortfarande att laget är med i toppstriden. ”Lilla Allsvenskan” har bara börjat.